Vårt Mål – Sydvästsomaliska Riksförbundet I Sverige (SRS)

1561 0

Sydvästsomaliska Riksförbundet I Sverige (SRS) ändamål är att främja rehabilitering och återuppbyggnad av Somalias samhälles och Somalias samhälles och infrastruktursektorer, genom att samla information, söka humanitära medel till återuppbyggnads och utvecklingsprojekt i Somalia och ge råd till världsomfattande organisationer som gör insatser i Somalia.

Vår organisation arbetar igår också att kunna utveckla och främja Maay kultur och språk.  Maay Språket talas om mer and 2.8 miljoner Somalias som vistas södra del av Somalia.  Maay språket talas också en del av nordöstra Kenya och gränsen av Eithiopa.   

Vårt första fokus byggas på att arbeta med lokalorganisationerna i Somalia och skaffa ett bra samarbete de vigtia aktörer genom utbildning, hälsa, näring och medvetenhet projekts. 

Related Post

Ururinta Zakaatul Fitriga

Posted by - July 4, 2015 0
Kullan ay yeeshen xubnaha Dalladda KG Sweden 02 July 2015,  ayaa waxaa  lagu go’aansaday in la  iska kaashado uririnta Zakaatul…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *