Humanitär Katastrof i Sydvästra Somalia (Tork och Akuta Diarré )

1426 0

IMG_0942Subjekt: Humanitär Katastrof i Sydvästra Somalia (Tork och Akuta Diarré )

Backgrund/Information:

Sedan november 2016 har tydligt märkts ett tecken av tork för många håll i Somalia, särskild norra, central och sydvästra delar av Somalia. Människor har redan börjat flytta från torkan och tusen tals av boskap dog. Människor har redan börjat lider av svälten och brist på näring. Nästan 30-35% av befolkningen som vistas i Sydvästra Somalia anses drabbades av katastrofen och behöver av bistånd är nuläget nödvändigt.

Dessutom utbröt av akut diarré rapporterades i olika området i sydvästra Somalia och cirka 4,200 drabbades akut diarré och det uppskatts 250-300 persons dog för akut diarré från 15 januari – 10 March 2017 på många olika ställe i Sydvästra Somalia.
Barn som drabbades akuta diatrea och vårdades i CTC i Awdinle och Wanleweyn i Sydvästra Somalia .

Aktuella Händelsen:

De senaste rapporterna sa att tusentals människor tvingades flytta från torken och sjukdomen som samlades till de stora städerna till exempel, Baidoa, Huddur, Wajid Afgoi, och Wanlaweyn som söker näring, vård och vatten. Olika lokala och Internationale organisationer kämpar på mot den nuvarande katastrofen med en jätte mindre resurser.

Sydvästsomaliska Riksförbundet is en paraply organisation som håller på jobba både i Sverige och i Somalia. Organisationen finns olika medlemmar från olika föreningar i Sverige.
På grund av ovanför rapporter och katastrofen höll Sydvästsomaliska Riksförbudet ett krismöte, genom telefonsamtal på den 21 januari 2017. Telefonsamtalet diskuterades den senaste rapporter av tork och kolera som drabbats i Sydvästra Somalia.

Därför bestämde Sydvästsomaliska samla donation till to de som drabbades tork och akuta diarré i Somalia och skaffa ett bra samarbete med olika föreningar, församlings, moské, och local organisationer i Sverige och Somalia för att ge stöd och hjälp till detta människor. Organisationer har noll tolerans mot korruption och har inte annan avsikt än att hjälpa till de som drabbades eller utsatts denna katastrof. Vi har också alla möjliga styrelse som sköter bokföringen och andra viktiga uppgifter för organisationen.

Donationen kan skickas till:
Organisations: Sydvästsomaliska Riksförbundet I Sverige (SRS)
Banknamn: Swedbank
Bankkonto 8299-0-, 924 973 052 5 och skriv till (Nödfond eller NF)
Swish: 0760304996

Kontakt personer: Abdulkadir Abukar Sheikh, Ordförande tel. 076 030 49 96, Mohamed Mukhtar Kassör tel. 072-2678755, revisor Mustaf Ahmed tel. 076-0553020IMG_0941
E-post: sydvast.somaliska@outlook.com – Besökadress: c/o Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13A 703 61, Örebro. Websiden: www.sydvastsomaliska.org – Org. Nr. Orgnr: 802476-2984

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *