Donation – Interna-Flyktingar och Humanitär Katastrof i Sydvästra Somalia

1700 0

Backgrund/Information:

De senaste oroligheter och striderna mellan Somaliska Regeringens soldator med hjälpa av AMISOM soldater mot Al-shabab har orsakat en stor humanitär katastrof som drabbades hundra tusen tals människor som vistas Bay, Bakool och Gedo regionen i södra Somalia.

Människor tvingades fly från sina boende och sökte skydd i de stora städerna på grund av många civilbefolkningar dödades, kvinnor våldtäkts och förslut av egendom och jordbruk. Många är fortfarande gömmer sig i skogen eller djungel för att de är rädda båda sidor att skada dem.

Den nya striderna som dök upp området startades i mitten juli 2015. Sydvästsomaliska Riksförbundet is an umbrella organisation som håller på jobba både i Sverige och i Somalia.

Organisationen är medlem olika föreningar och medlemmars som finns sex olika städer i Sverige.(bilden:från wadaninews24)

Displadement 1

 

 

På grund av ovan rapporter höll Sydvästsomaliska Riksförbudet ett krismöte, genom telefonsamtal på den 22 juli 2015. Telefonsamtalet diskuterades den senaste rapporter av massmord, interna flyktingar, förskjutning och förlust av privata egendom som rapporterats delar av Bakool region. Området som drabbades detta problem ingår byarna av Buurdhuhunle ,Goobato i Wajid districk, Dodaale som ligger mellan Tieglow och Burhakba, Dinsor och Badhere district av Gedo regionen.

Därför bestämde Organisation sig att samla donation till  de som drabbades de senast oroligheter och skapa ett bra samarbeta med olika föreningar, församlings, moské, och lokal organisationer i Sverige och Somalia för att ge stöd och hjälp till detta människor. Organisationen har noll tolerans mot korruption och har inte annan avsikt än att hjälpa till de som drabbades eller utsatts detta katastrof.  Vi har också alla möjliga styrelse som sköter bokföringen och andra viktiga uppgifter för organisationen. Donationen kan skickas till:

Organisationen :Sydvästsomaliska Riksförbundet I Sverige (SRS)

Banknamn:          Swedebank

Bankkonto         8299-0-, 924 973 052 5  och märka till (Nödfond eller NF) för donationen.

Kontakt personer: Abdulkadir Abukar Sheikh, Ordförande tel. 076 030 49 96, Asad Abdullahi- Kassör tel. 073-107 17 06  , Asia Ibrahim Mursal, revisor tel.  072-786 82  76

E-post: sydvast.somaliska@outlook.com – Besökadress:  c/o Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13A 703 61, Örebro. Websidan:  www.sydvastsomaliska.org – Org. Nr. Orgnr: 802476-2984

 

 

 

Displadement 1

 

(Bilden från www.wadaninews24.com)

Related Post

Warsaxaafadeed – Press Release

Posted by - July 23, 2015 0
Press Release War Saxaafadeed Ka Soo Baxay Dalladda Koonfur Galbeed Soomaaliya ee Sweden Taarikhda: 23 July 2015                                                 Örebro, Sweden…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *